Şirketiniz Bir Sonraki Ekonomik Durgunluğa Karşı Hazır mı?

Şirketiniz Bir Sonraki Ekonomik Durgunluğa Karşı Hazır mı?


Resesyon olasılığı her zaman havada asılı durur ve bir iş sahibi veya yönetici olarak hazırlıklı olmak önemlidir. Rekabetin şirketlere etkisi geniş çapta farklılık gösterir ve en kötüsüne hazırlanırken en iyisini ummak önemlidir. Bu makalede, şirketinizin bir sonraki Resesyon için hazır olup olmadığını belirlemek için yolları keşfedeceğiz.


  • 1. Giderlerinizi Gözden Geçirin

    Bir sonraki resesyon için şirketinizin hazır olup olmadığını belirlemenin ilk adımı, giderlerinizi belirlemektir. Gerekenden daha fazla harcama yapıyor musunuz? Günlük giderlerinizi bir bütçe disiplini ile takip ediyor musunuz yoksa sadece içgüdülerinize dayanarak kararlar mı alıyorsunuz?

    Geçmiş birkaç yılın şirket giderlerini gözden geçirin ve şirketin işleyişini etkilemeden kesintiye uğramadan tasarruf yapabileceğiniz alanları analiz edin. Şirketinizin gereksiz şeylere harcama yaptığını, örneğin ofis yenileme, pahalı iş seyahatleri veya operasyonlarınız için gerekli olmayan abonelikler gibi, tespit edebilirsiniz.

    Giderleri azaltabileceğiniz alanları belirleyebilirseniz, tasarruf edilen parayı işletmenizin verimliliğini artırmak için uzun vadeli çözümlere yatırım yapmak için kullanabilirsiniz. Bu tür yatırımlar, otomasyon veya yeni teknolojilerin benimsenmesi gibi şeyleri içerebilir.

    Önemli Not: Bazı giderler kaliteli bazıları ise kalitesizdir. Hatta bazı giderler, gider değil yatırımdır. Kurumsallığa, eğitime, yeni teknolojilere, ar-ge’ye yapılan harcamalar gider değil yatırımdır. Odağınız dışında kalan tüm giderlerden kurulun.

  • 2. Müşteri Tabanınızı Çeşitlendirin

    Resesyona hazırlık için bir başka adım, müşteri tabanınızı çeşitlendirmektir. Şirketiniz gelirinin önemli bir kısmını birkaç ana müşteriye dayandırıyorsa, ekonomik bir durgunluğun etkilerine daha duyarlı olursunuz. Rekabet genellikle tüketici talebinde bir azalmaya neden olur, bu da müşteri kaybı ve gelir kaybına yol açar.

    Ürün ve hizmetleriniz için yeni sektörler veya pazarlar belirleyerek başlayın. Böyle yapmak, işletmenizi bir sektördeki durgunluk risklerinden koruyacaktır. Ayrıca mükemmel müşteri hizmeti sunarak ve uzun vadeli müşteri ilişkileri kurarak tekrarlayan bir iş yaratmaya odaklanmalısınız. Bu, ekonomik zorluklar döneminde bile müşteri bağlılığını artıracaktır.

    Önemli Not: En büyük müşteriniz cironuzdan %15 altında pay almalıdır. Büyümeyi yeni ürünlerle değil yeni coğrafyalar ile sağlayın.

  • 3. Beklenmedik Durum Planı Oluşturun

    Bir beklenmedik duruma karşı hazırlıklı olmak için bir beklenmedik durum planına sahip olmak önemlidir. Plan, işletmenizin iş operasyonlarındaki aksaklıklara, tedarik zinciri zorluklarına veya tüketici talebinde bir azalmaya nasıl tepki vereceğini belirlemelidir.

    Beklenmedik durum planı, personel saatlerini azaltma, esnek çalışma düzenleri uygulama, sermaye harcamalarını azaltma veya projelere yatırımı azaltma veya ertelemeyi içerebilir.

    Bir beklenmedik durum planı oluşturmak için, işletmenizin ekonomideki durgunluğun işinizi nasıl etkileyebileceğini ne kadar olası olduğunu değerlendiren bir risk değerlendirmesi yapmanız gerekmektedir. Bu değerlendirme, işletmenizin operasyonları ve tedarik zincirindeki güçlü ve zayıf yönleri belirlemeye yardımcı olacak, böylece önlem alabilir ve en kötü duruma hazırlanabilirsiniz.

Sonuç
Resesyona hazırlık, bir şirketin proaktif ve uyanık olmasını gerektirir. Potansiyel bir Resesyon için erken harekete geçen ve önlemler alan şirketler, Resesyonun gelmesini bekleyenlere göre başarıyla bu zorlu dönemi atlatma olasılığı daha yüksektir.

Bir resesyonunu şirketiniz için ölüm cezası olmadığını tam tersine bir çok durumda fırsatlar yaratabileceğini unutmayın, bu gözle piyasaya bakın. Doğru planlama, iletişim ve uygulama ile şirketiniz bir resesyon sırasında sadece hayatta kalmakla kalmaz, aynı zamanda büyüyebilir.

Ücretsiz Rapor

PAYLAŞ :